Biluthyrning i Bergamo

Bergamo är både en stad och en provins belägen i Italiens norra delar. Staden ligger alldeles intill foten av den mäktiga bergskedjan Alperna. Staden är liten med italienska mått mätt, med en befolkningsmängd på runt 100 000. Bergamo anses vara en av Italiens mest populära turiststäder.

Eftersom Milano ligger i närheten av staden (cirka 50 km väst om Bergamo), använder många turister sin hyrbil för att besöka Bergamo. Andra vill istället helt undvika den tunga trafiken i Milanos centrum och använder därför istället Bergamo som sin bas för att utforska norra Italien.

Bergamo har en internationell flygplats, dock så är det ändå enklare att resa till den internationella flygplatsen belägen utanför Milano: Malpensa Airport. Det finns dock goda möjligheter till att hyra bil vid bägge flygplatser.

Körtips för Bergamo

Precis som man kan förvänta sig av en stad belägen just vid foten av en bergskedja, så finns det en hel del backar i Bergamo. Själva centrum i staden går upp mot bergen. Trots att gatorna inte alltid är så stora är det inga problem att köra bil i staden.

För de som besökt andra italienska städer kommer Bergamo att upplevas som väldigt lugn. Själva centrum är relativt litet och kompakt. Att hyra bil är därför bara nödvändigt för att ta sig ut på utflykter utanför staden, eller när du vill utforska de grönare delarna av norra Italien.

Var man hyr bil i Bergamo

Hyrbilar är oftast enkla att få tag på vid flygplatsen utanför Bergamo där biluthyrare som Avis,Italienhyrbil.se, Hertz, Budget och Europcar erbjuder sina tjänster. Det finns dock inte alltför mycket att välja mellan inne i centrala Bergamo, så det är bättre att du ordnar med din lånebil vid flygplatsen. Priserna är ganska låga och du kan få en vanlig bil för cirka 20 euro om dagen.

Sevärdheter att besöka med hyrbil

Bergamo är den perfekta utgångspunkten för att upptäcka norra Italien. Ifall du besöker platsen under sommaren är en bilresa till Gardasjön (ungefär 2 timmar bort) ett måste. Det här är den största sjön i landet, en perfekt miljö för att bada och slappa. En tur till den konstnärliga staden Verona är också att rekommendera. Det är enkelt att inkludera Verona under ett besök till Gardasjön.

Självklart ska vi inte glömma Milano, som är beläget cirka 50 km väst om Bergamo. Denna historiska stad har mer än tillräckligt med spännande sevärdheter för att tillbringa hela semestern på. Om du vill ta dig upp en bit, så är bergsstaden Foppolo ett hett alternativ, som ligger cirka 60 km norr om Bergamo. Foppolo är lika intressant att besöka under sommaren som under vintern.