Hyrbil i Berlin

Har du någonsin drömt om att glida ner längs Tysklands Autobahn? Eller kanske har du alltid velat se den välkända Brandenburger Tor? Oavsett vad du föredrar så är Berlin, Tysklands huvudstad, en av Europas främsta resmål. Staden har inte bara en kopiös historia, då staden var väldigt involverad under 1900-talet, den är även en mycket underhållande stad. Lättaste sättet att uppleva Berlin är med en hyrbil!

I skrivande stund så finns det två flygplatser i Berlin, namngivna Tegel och Schönefeld. De flesta svenskar rekommenderar att man reser till Tegel, men hyrtjänster finns tillgängliga vid båda platserna (avståndet till centrum varierar). Trots det är en ny internationell flygplats, Berlin Brandenburg Airport, under konstruktion med syfte att byta ut de två befintliga flygplatserna.

Körtips i Berlin

Autobahn och inga hastighetsbegränsningar är, för många människor, synonymt med att köra i Tyskland, fastän att de här vägarna av förklarliga skäl är en bit bort från centrum av Berlin. Att köra i centrum är fortfarande oproblematiskt och staden har ett väldesignat gatunätverk. Gatorna i staden är formade utefter ett cirkelsystem, och GPS kan vara en nödvändighet för att förhindra att du kör vilse här. Du kommer att kunna komma åt de flesta sevärdheterna med en hyrbil, men var uppmärksam på att det kan vara mycket trafik och kamp om parkeringsplatser på sommaren.

Var man hyr en bil i Berlin

Biluthyrning är tillgänglig vid båda flygplatserna Tegel Airport och Schönefeld Airport respektive. Det här är troligen den lättaste lösningen om du tänker hyra en bil, då transport till centrum från Tegel kan vara krångligt. Om du vill hyra en bil i ett senare skede så görs det enklast vid centralstationen inne i Berlin. Här kan du hitta biluthyrningstjänster från några av de bäst kända företagen, däribland Hertz, Avis, Europcar och Budget. Låt oss dessutom inte glömma den tyska kedjan Buchbinder, som likt företaget Dollar, har rimliga priser.

Sevärdheter att besöka med en hyrbil

Bland sevärdheterna som man måste besöka i Berlins centrum är Brandenburger Tor ett måste, tillsammans med Reichstag – ett av de mest historiska minnena från Tysklands förflutna. I Berlin hittar du också många wellness platser, vilket är värt ett besök.

Flera av dessa sevärdheter kräver inte en hyrbil, men för att komma till till exempel djurparken Zoologischer Garten, (Adress: Hardenberglatz 8) kan en hyrbil komma till nytta då det är beläget ungefär 20 minuter från centrum.

Rekommenderade bilutflykter inkluderar bilfärder till Leipzig, beläget precis under 200 km söder om Berlin. Här kommer du mötas av gammal och ny historia, sida vid sida. Du bör även överväga den 296 km långa bilfärden nordväst mot Hamburg, som även gränsar till Danmark. Kanske fortsätter semestern dit? Många väljer nu också mer ovanliga storstäder i öst.